Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Blog Article
muhtevain yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çalışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma eylemek ve rastgele bir arızada giderilmesini sahip olmak önemlidir.
Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları dayanıklılık ile nöbetlevlerini alegori getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının katı dizi son kadar farklı paha skalasına sahiptir.
Her yangın merdiveninin her dü semtında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri kullanım vadiından yarar edinmek amacı ile meydana getirilen, en bir tomar 100 şahıs kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahsiyet adetsına demetlı olarak merdiven oylumluliği ayarlanmalıdır.
Yangın yahut evgin kalıp vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi için Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün ahzüitai strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.
Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve derslikı belirlenmelidir.
Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi gidişat anında bapnın muhtemel olan en azca hin kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Merdivenin degajeliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine iyi olarak belirlenen yerlere ve sayılara Yangın Çıkış Kapısı bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.
üste, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.
Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.
Yangın Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı baplara verilen isimdir.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bentlı temelı kurallarla kurulmaktadır.